Nová verze CS Civil Tools s podporou Civil 3D 2023

Po aktualizaci aplikací Railway Tools a Potrubák s přicházející verzí Autodesk Civil 3D 2023 jsme nezapomněli samozřejmě ani na novou verzi Civil Tools. Ta obsahuje oproti předchozí verzi některé nové funkce. Pojďme si je představit!


Hromadná změna parametrů
Téměř v každém projektu se setkáte se situací, že ve výkresu máte velké množství šablon typických řezů a v určitou chvíli potřebujete změnit některé parametry podsestav, které tvoří tyto šablony. Pokud se navíc některé podsestavy opakují, je poměrně zdlouhavé měnit parametry u každé šablony odděleně.


S novou funkcí Civil Tools si tuto činnost výrazně ulehčíte. Díky nastavení filtrů v tabulce si můžete konkrétní opakovaně použitou podsestavu vyfiltrovat a následně příslušné parametry změnit hromadně. Vybrané parametry lze také vyexportovat a následně použít na stejnou podsestavu v jiném výkrese.


Výpis použitých podsestav
Určitě jste to už zažili. Rozsáhlý projekt, velké množství šablon, ještě větší počet podsestav a nikde žádný jejich seznam. To se však nyní mění s příchodem této nové funkce zahrnuté do tohoto vydání Civil Tools. Pomocí novinky Výpis použitých podsestav si můžete vygenerovat výpis využitých podsestav ve vašem výkresu, resp. projektu. To však není vše. Tato nová funkce vám zároveň umožní vyexportovat do zvolené složky všechny .pkt soubory těchto podsestav. Ty pak můžete předat například kolegovi pro plnou kompatibilitu daného výkresu.



Nové vydání Civil Tools mělo obsahovat ještě další novou funkci - Souběh tras. Tu jsme nakonec museli z nové verze vynechat, protože ji chceme ještě dále vylepšit, a nachystáme ji tak pro vás do dalšího vydání. Takže se můžete již nyní začít těšit.

Nové Civil Tools stahujte na našem Helpdesku nebo přes váš účet Holixa.

Silniční extravilánové podsestavy pro Civil 2023
Zároveň s CivilTools byly vydány naše Silniční extravilánové podsestavy pro verzi Civilu 2023. Opět jsou pro naše zákazníky k dispozici ke stažení na Helpdesku nebo v účtu Holixa. 
Nyní již tedy nic nebrání Vašemu hladkému přechodu na novou verzi Civilu!

Komentáře

  1. GuidesUseful guides so that you can} study all there is be} to learn about 3D printing. As a wonderful model, Creality focuses on Industrial & Scientific, offering the most effective precision machining merchandise. Through diligent improvement and corporate governance, its merchandise have been sold exceptionally properly around the globe.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat