Pozor na update Civil 3D 2024.3! Obsahuje nezvaného hosta! (aktualizováno)

První letošní článek jsem chtěla věnovat zajímavému tipu nebo užitečné funkci. Jednoduše pozitivní novince, která by nás dobře naladila do nového roku. Bohužel mi plány zkřížila novinka v podobě zabugovaného update 3 pro Civil 3D 2024. A je natolik závažná, že varování před aktualizací na tuto verzi nesnese odklad.

Bug aneb návštěva, kterou jsme nezvali

Bug souvisí s použitím country kitů, tedy nejenom s českým, ale i s německým a pravděpodobně i dalšími národními kity. Po nainstalování update 3 přestane Civil pracovat s lokalizovanými sadami kódů. A rozeznává pouze kódy anglické. Konkrétním příkladem může být kód spojnice Povrch, který se v sadě kódů změní na Top. Ve podsestavách je však nadále uveden Povrch, který je nyní nedefinovaný. Ve výkrese se tento bug projeví nejdříve v šabloně typického řezu, která podezřele zešedne a zmizí většina popisků. Dále pak i v koridoru a zobrazení příčných řezů, které jsou téměř nepoužitelné.

Momentálně je jediným řešením update 2024.3 neinstalovat. A trpělivě čekat na vydání jeho opravené verze. Pokud jste ho už stihli nainstalovat, pak je nutné jej opět odinstalovat. Oficiálně tyto updaty odebírat nejde, ale poradíme vám snadnou metodu, jak odinstalování update provést. Ve složce C:\ProgramData\Autodesk\Uninstallers\Civil3D2024.3Update najdete soubor AdskUninstallHelper.exe. Po jeho spuštění dojde k automatickému odstranění update.

Jakmile bude k dispozici funkční verze, budeme vás o ní informovat. A současně si představíme zajímavou změnu u zakládání nového koridoru, kterou tento update přináší.


Doplnění článku a návod na opravu bugu

  1. klávesovou zkratkou Win+R otevřete okno Spustit
  2. zadejte Otevřít: regedit
  3. v editoru registrů vyhledejte složku Počítač\HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\AutoCAD\R24.3\ACAD-7100:405\Profiles\<<C3D_Czech>>\General
  4. změňte CodesFileName na C:\ProgramData\Autodesk\C3D 2024\csy\C3DStockSubassemblyScripts_cz-CZ.codes


Komentáře

  1. Ahoj Eliško, trochu jsme to u nás řešili...zkuste toto https://www.autodesk.com/support/technical/article/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/The-Civil-3D-2024-3-update-changes-names-in-localized-code-set-styles-to-English.html

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Martine, díky za tip. Vyzkouším a doplním do článku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat