SP1 a další rozruch kolem C3D 2016

Po vydání AutoCADu Civil 3D 2016 se Autodesk nějakou dobu úplně odmlčel a nyní to na nás začíná konečně "valit". Z toho budou určitě všichni CAD manažeři a kolegové z IT celí odvázaní... :)

Začněme opravou ne zcela lokalizovaného Civilu 2016, který byl distribuován v rámci kompletních balíků Infrastructure Design Suite Premium a Ultimate (IDS). Některé dialogy se bohužel nepodařilo dopřeložit a zůstávaly v angličtině. Opravené a počeštěné knihovny naleznete zde. Stažený archív pak stačí rozbalit do následující cesty C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2016\cs-CZ\. Nezapomeňte původní adresář raději zazálohovat.

Druhá důležitá zpráva se týká vydání prvního service packu pro Civil 3D 2016. Opravuje spíše některé méně standardní funkce se zaměřením na potrubařinu a exporty do DWG/DGN. Instaloval jsem předevčírem a vše proběhlo bez problémů... Podrobnější popis u nás na CAD Fóru. Vlastní instalaci pak naleznete zde.

Dnes třetí a už poslední zpráva se týká uvolnění některých pluginů, které byly dosud k dispozici pouze uživatelům balíků IDS Premium a IDS Ultimate s platným subscription. Autodesk vychází vstříc i "milým platícím" uživatelům samotného Civilu 3D s aktivním subscription. Konkrétně se jedná o tyto moduly:
  • River and Flood Analysis - jednoduše řečeno, jedná se o integrovaný HEC-RAS přímo do prostředí Mapu 3D nebo Civilu 3D. Podrobnosti jsem psal kdysi zde.
  • Bridge module - mostařský modul, který umožňuje na základě geometrie koridoru a povrchu terénu vygenerovat podrobnější 3D model mostu včetně všech hran, opěr i pilířů. Navíc zjednodušuje export do aplikace Autodesk Revit Structure.

  • Geotechnical modulePlugin je určen k základnímu zpracování inženýrsko-geologického průzkumu. V ribonu přibude záložka Geotechnics s nástroji pro tvorbu 3D geologických vrstev a jejich zobrazení v podélném profilu. Aplikace importuje formáty AGS a CSV a zobrazuje geologické sondy ve 2D nebo 3D.

Komentáře

  1. Dobrý den,
    pane Folbere, super článek. Mám ale dotaz, jakým způsobem se dostanu k modulu River and Flood Analysis? Na Autodesk account jsem našel Bridge module a Geotechnical module, ale River and Flood Analysis jsem nikde pro verzi 2016 nenašel. Děkuji a přeji pěkný den. Jaroslav Gric

    OdpovědětVymazat

Okomentovat