Dopravácké balíčky konečně česky!

Alespoň částečně... Autodesk se sice trochu pozdě, ale přece jen postavil k otázce chybějící lokalizace u dopraváckých aplikačních balíčků tzv. Infrastructure Design Suite (IDS), které jsou ve verzi 2013 i 2014 standardně pouze v angličtině a ostatních světových jazycích.

Častěji dostáváme dotazy ohledně využítí zajímavých aplikací jako jsou Autodesk Infraworks (koncepční návrhy a studie), AutoCAD Raster Design (podpora editace rastrů) nebo moduly Rail Layout pro železnice a River and Flood Analysis (integrovaný HEC-RAS) pro vodaře. A víme zpětně od uživatelů, že chybějící čeština u klíčových produktů typu AutoCAD / Map 3D / Civil 3D byla na překážku. To se tedy nyní změnilo a zde je oficiální postup, jak češtinu v rámci IDS zlegalizovat...
  
Uživatel si nainstaluje IDS bez anglických verzí Map 3D/ Civil 3D (lze si samozřejmě ponechat i ty původní anglické). Při objednávce si požádá o tzv. "media kit", což je lokalizovaná verze samostaných produktů (jako např. C3D)  a pro jejich instalaci použije stejné sériového číslo a klíč produktu, které vlastní k IDS. Výsledkem pak bude taková "koláž" českých nosných aplikací a k tomu některé zajímavé moduly a vedlejší aplikace v angličtině.

Osobně odzkoušeno na českém Mapu 3D 2014 v rámci anglického IDS Ultimate a vše funguje, jak má.

Komentáře