Upravený výpis kubatur z PR

Dobrý den,
dnešní článek se bude věnovat výpisům a výstupům z aplikace Civil 3D. Několik článků o této problematice již na blogu bylo napsáno, a tak na úvod nadhodím nějaké odkazy a tagy, abyste si mohli zopakovat to, co už dávno víme ...
  1. Výpisy trasy
  2. Excelovský pomocník pro vytyčení trasy
    (brzy bude aktualizován)
  3. Počet bloků dopravního značení
  4. Zjednodušení profilu
  5. Dopravácké výpisy (poměrně starý článek)
  6. Nastavení přesnosti v reportech
   Výpisy v Civilu jsou důležitý pomocník a najdete je na kartě Prostor nástrojů. Existují ve formátu XML či jsou přímo naprogramovány pomocí .NET. Každý z nich si můžete dle své libosti upravovat, ale samozřejmě je třeba trochu toho programátorského umu :-)

Ukázka, kde některé výpisy najdete...
 
   Na GIFU výše je vidno, že výpisů je opravdu požehnaně. A možná se divíte, co že to mám všechno ve svém Civilu 2018 za sekce. No takhle to dopadá, když testujete různé country kity a nemáte nainstalován jen český. 
   
   Nepatří to sice úplně do článku o výpisech, ale když už jsem to nakousl ... Zkuste si třeba nainstalovat country kit z Nového Zélandu a Austrálie. Přináší totiž zajímavou funkcionalitu, kterou jistě odhadnete z názvu funkce na dalším GIFu.

Austrálie a Nový Zéland - CK a jeho funkce
   Abych se ale vrátil k jádru věci. Tento článek měl být hlavně o výpisech, výpisech, které vám mají usnadnit práci. Někdy stačí velmi malá změna, abyste dokázali s výpisem naložit mnohem efektivněji, než jak vlastně programátoři zamýšleli. 

   Jedním takovým je např. výpis kubatur z příčných řezů. Na obrázku níže můžete vidět porovnání, jak jsem výpis změnil od původní verze vpravo. Může se zdát, že je na tom hůře s čitelností, ale to nevadí, cílem je totiž následný export do Excelu a zpracování dat zde.

Srovnání formátování - Vlevo nový / Vpravo starý

   V příčných řezech jsem měl JEDEN SEZNAM MATERIÁLŮ ve kterém jsem měl připraveno NĚKOLIK MATERIÁLŮ. Původní varianta neumožňovala jednoduchou filtraci dat, a kdybych chtěl dosáhnout podobného výsledku jako s novým výpisem, musel bych místo jednoho seznamu vytvořit seznamů šest, každý s jedním materiálem. Následně provést 6x export. Hmm, tak to raději ne ...

   Mrkněte ještě na video, abyste si udělali představu, jak se zpracování zjednoduší. A abych nezapomněl, výpis stáhnete na našem Helpdesku: Stavebnictví - AutoCAD Civil 3D - Nástroje a XML výpisy - _CADStudio_Kubatura seznamu materiálů.xsl



   No a teď vy, jaký je váš oblíbený výpis? Myslíte, že jsou výpisy užitečné nebo nějaké chybí? Pokud si myslíte, že chybí, tak mi hned napište, buď do komentářů nebo na HD, a výpis vytvoříme. Nenapíše-li nikdo, znamená to, že Civil je skutečně kvalitní nástroj bez chyb a hned v dalším článku se tím budeme řádně prsit. Nevěříte? Ověřte si ... :)


Komentáře